Tofu med karamelliserade morötter & sojasås

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 1 kg Morötter
  • 4 msk Sunny Bio® agavesirap
  • 1 msk Olivolja
  • 540 g Tofu, naturell (2 fp)
  • 4 msk Soja, japansk
  • 125 g Salladslök, hackad
  • 1 st Röd chili, hackad
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Skala och skär upp morötterna i bitar.
  2. Värm morötterna i en stekpanna med lite olivolja.
  3. När de börjar få färg kan du tillsätta hälften av agavesirapen.
  4. Efter ca 10 min, när morötterna är klara halvvägs, kan du tillsätta resten av agavesirapen & sänka värmen på plattan. Låt de sedan gå klart tills de blivit mjuka & karamelliserade.
  5. Stek på tofun i en stekpanna med lite olivolja i, så den får en gyllebrun färg.
  6. Ta ur morötterna ur sin stekpanna och tillsätt istället soja, chili och salladslök samt späd eventuellet ut med lite vatten. Låt koka upp och sjuda en liten stund.
  7. Servera sedan tofun med de karamelliserade morötterna och sojasåsen vid sidan av.

En helt vegansk rätt i perfekt balas mellan sött, salt och lite hetta!

    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter