Päron- och chokladmuffins med agavesirap

Ingredienser

  • 3 st Ägg
  • 40 g Smör
  • 0,5 dl Créme Fraiche
  • 7 msk Agavesirap Sunny Bio
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt
  • 3 st Färska päron
  • 60 g Chokladdroppar eller hackad blockchoklad

Tillagning

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda ägg, smör, creme fraiche och agavesirap i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Skala päronen och skär i små tärningar. Blanda ner päronen och chokladen i degen.
  3. Häll smeten i muffinsformar. Fördela smeten så det är ungefär lika mycket i varje och grädda i 15-20 minuter i 180 grader.
  4. Servera medan de fortfarande är varma!
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser