Mandel- och aprikostårta med agavesirap

Ingredienser

Smördeg
  • 150 g Smör
  • 300 g Vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1,5 msk Vatten
  • 3 msk Socker
  • 1 st Ägg
Fyllning
  • 1 kg Aprikos
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Créme fraiche
  • 75 g Agavesirap Sunny Bio
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 5 msk Mandelmjöl
  • Mandelspån för dekoration

Tillagning

  1. Blanda smör, vetemjöl, socker, salt och ägget i matberedare och kör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör några sekunder till en jämn deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 27 cm i diameter. Skär aprikosen i två delar och lägg på tårtan. Grädda tårtan mitt i ugnen i 210 grader i 10 minuter.
  2. Vispa upp äggen, agavesirap, mandelmjöl och crème fraîche.
  3. Ta ut tårtan ur ugnen, häll över blandningen av agavesirap, mandelmjöl och crème fraîche och tillsätt några mandelspån för dekoration. Bakas i ugnen i 20 minuter.
  4. Tag ut tårtan. Tag en flat tallrik och lägg över den färdiga tårtan på denna.
  5. Perfekt att servera med ett sött mousserande vitt vin!
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser
  • &
  • Desserter