Kanelbullar med agavesirap

Ingredienser

  • 2,5 dl Mjölk
  • 50 g Jäst för söta degar
  • 150 g Smält smör
  • 250 g Kesella 10%
  • 1 dl Agavesirap Sunny Bio
  • 2 tsk Malen kardemumma
  • 12,5 dl Vetemjöl
  • 2 krm Salt
Fyllning
Garnering
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • Pärlsocker eller mandelspån (eller både och)

Tillagning

  1. Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna eller eventuellt värm upp till lite över 37 grader då kesellan senare kommer svalka degvätskan.
  2. Smula ner jästen och rör tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.
  3. Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt degvätskan. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Dela degen i två och delar. Kavla ut varje del till en platta. Bred på smör, strö över kanel, socker och till sist riv över mandelmassa.
  5. Rulla ihop längs långsidan. Skär i ca 1,5-2 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.
  7. Grädda i ugn 225 grader tills gyllene ca 10-13 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser