Ett par päron förlorade i agavelag

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 2 st Gula päron, Nashi eller Clara Frijs
  • 2 msk Sunny Bio® agavesirap
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Citronjuice
  • 1 msk Vatten
  • 2 st Stjärnanis (frivilligt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål, förutom päronen, till en slags sockerlag. Vill man, kan man även tillsätta stjärnanis till sockerlagen.
  2. Skala päronen och häll över sockerlagen.
  3. Lägg päronen i en ugnsfast form, som klarar mikrougn & täck över.
  4. Värm i mikron ca 9 min på näst högsta värmen, tills de har blivit mjuka alternativt i ugnen på ca 175 °C i ca 20 min (kan behöva ösas några gånger).
  5. Låt dem svalna en aning innan servering.
  6. Servera gärna i ett lägre tumblerglas med lite av sockerlagen!
    Detta recept tillhör:
  • Desserter