Blinis med skogsbär och agavesirap

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 dl Bovetemjöl
  • 2 dl Mjölk/Naturell yoghurt
  • 2 st Ägg
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • 12 g Jäst, färsk
  • 2 tsk Sunny Bio® agavesirap
  • 0,5 dl Skogsbär (blåbär, björnbär, hallon), färska
  • 50 g Smör
  • 1 tsk Salt

Tillagning

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Värm mjölken tills den är ljummen, cirka 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke, rör ner mjölk och agavesirap och rör tills jästen löst sig.
  4. Vispa ner bovetemjöl och vetemjöl, lite i taget och tillsätt salt och äggulor.
  5. Jäs smeten i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 h.
  6. Smält smöret, låt det svalna och rör ner det i smeten.
  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  8. Grädda blinierna i smör till små tjocka plättar (10 cm i diameter) i en medelvarm stekpanna, med lite smör.
  9. Servera blinisen med Skogsbären på och drizzla lite agavesirap på, eller varför inte en klick grädde på toppen?
    Detta recept tillhör:
  • Desserter