Ankbröst med apelsinsås och agavesirap

Ingredienser

  • 3 st Ankbröst
  • 1 msk Agavesirap Sunny Bio
  • 1 st Apelsin
  • 1 nypa Ingefära
  • 1 nypa Kardemumma
  • 1 msk Korianderfrön

Tillagning

  1. Marinad: blanda agavesirap, apelsinskal, kanel, ingefära, kardemumma och korianderfrön. Koka upp in en liten kastrull.
  2. Pensla ankabrösten med marinad.
  3. Lägg ankabrösten i en varm stekpanna och stek med fettsidan nedåt i 3 minuter. Vänd och stek 2 minuter till. Vänd igen. Tillsätt apelsinsaft ovanpå och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och efterstek ankan i ugnen i 5 minuter i 180 grader.
  5. Skär upp i skivor och lägg på fat och skeda över lite apelsinsås. Servera resten av såsen bredvid. Som tillbehör passar klyftpotatis eller grönsaker.
    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter